Het feestcomité van Deurle verwelkomt u op de nieuwe website www.deurlekermis.be

Pastorieconcert 2018

Pastorieconcert 15 juli 2018

Beste muziekliefhebber,


Op zondag 15 juli om 15.00 u. organiseert het feestcomité van Deurle alweer een fantastisch jazz-optreden in de tuin van de pastorie.  


Speciaal voor de 2018 editie hebben we de internationaal vermaarde jazzfluitist Jeroen Pek (NL) uitgenodigd om een ensemble van Vlaamse- en Nederlandse musici samen te stellen.

Dat heeft geresulteerd in een bezetting uit de top van de jazzscene van beide landen. Zij staan daarmee garant voor een verrassend interessante en avontuurlijke invulling van ons “Pastorieconcert”.


De van origine Nederlandse jazzvocaliste Yvonne Walter opereert al decennia vanuit Antwerpen.

Al op jonge leeftijd trad zij op met Toots Thielemans en raakte goed bevriend met haar mentor, ‘s-werelds beste jazz zanger, Mark Murphy. In Nederland maakte zij radio-opnamen met het Metropole orkest o.l.v. Rogier van Otterloo. Optredens volgden onder meer in Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Canada, Thailand en Singapore. Intussen staan er zeven cd’s op haar palmares met befaamde begeleiders als Michel Herr, Hein van de Geyn en Hans Van Oosterhout. 


Door zijn powerplay, virtuositeit, een enorm pallet aan dynamiek en een volstrekt eigen geluid wordt Jeroen Pek internationaal gezien als een van de meest toonaangevende jazzfluitisten van dit moment.

Met zijn stilistisch zeer uiteenlopende projecten toerden hij in Europa, Noord Afrika en de USA en produceerde een stevige lijst cd’s. Een greep uit de meest in het oog springende bands: 6 Spoons, 1 Kitchen (met o.a. Voice van Vlaanderen finalist Nabil Khemir), Jeroen Pek European Quartet, PitchWhiteStorm en meest recent, Pitch Plot 4 met de New Yorkse bassist James Cammack (Ahmad Jamal, Youssou n`Dour) waarmee hij de live CD “Big Eybrow” en de trilogie “It Happens Along The Way” uitbracht. Twee maal was hij finalist tijdens het compositie concours van het prestigieuze Thelonious Monk Intitute of Jazz in Washington D.C. (US). www.pitchplotmusic.com


Yvonne Walter en Jeroen Pek worden voor de gelegenheid bijgestaan door de Belgische pianist Ewout Pierreux, bassist Piet Verbiest en de Nederlandse drummer Onno White. Deze drie muzikanten behoren tot de crème de la crème van de Nederlandse en Belgische jazzscene.


Press quotes:

“Met een armada van fluiten is Pek een van de meest fascinerende fluitisten van nu. Hij soleert lenig en imaginair zonder angst voor het gebruik van vervreemdende geluiden.” Jazzthetik (D), Jazz‘n’More (CH)

**** 

“Een enorme variatie in klankkleuren en stijlelementen. Een post-modale benadering van harmonie en soleren”. Jazzism (NL)

“Pek koorddanst tussen de ballad- en de ‘groovy’ benadering. Hij schildert geweldige landschappen en laat veel ruimte voor zijn bandleden” Rheinische Post (D)

“Pek is niet bang voor on-Amerikaans gedrag. Hard Bop als was het gisteren bedacht.” NRC/Handelsblad (Holland.)

“Pek is een zeer goede solist op fluit. Hij weet zijn instrument de noodzakelijke ‘body’ te geven” Knack (Belgium.)

“Pek combineert virtuositeit en emotie met een enorm speel plezier” l’Echo de Dordogne (F)

“Pek maakt de fluit tot een volwaardig jazz-instrument” Dordogne Libre (France)

“Pek onderscheidt zich van andere fluitisten door zijn persoonlijk timbre en zijn energieke en dynamische performance” Diari de Terrassa (Cat/Sp)

“Een van dè echte jazzfluitisten die terecht bekend is vanwege zijn toon, virtuositeit, lef en eclectische benadering” Jazzenzo (NL)

“Pek is een gepassioneerde verhalen verteller, soms betoverend, krachtig en dan luchtigt” Draaiamojeoren (NL)

‘Jazz fluit zoals het hoort te zijn....ongeloofelijk!’ The Jazz L