Het feestcomité van Deurle verwelkomt u op de nieuwe website www.deurlekermis.be

Klassiek Concert 12 oktober 2018


FESTIVAL VAN VLAANDEREN

Sint-Aldegondiskerk– vrijdag 12 oktober – 20.00 uur

Trio Fenix speelt Mozart en Bach

 

Het Feestcomité-Deurle  zet de traditie van concerten in het kader van het Festival van Vlaanderen verder.

Dit jaar wordt beroep gedaan op het Trio Fenix, bestaande uit Shirly Laub, viool, Tony Nys, altviool, en Karel Steylaerts, cello. Dit trio genoot van meet af aan de steun van Klara, het Festival van Vlaanderen, Ostbelgiënfestival, Festival des Ecrins (Frankrijk), Flagey en vele anderen.

 

Wie kent ze niet: Johann Sebastian Bach en Wolfgang Amadeus Mozart. Hoewel ze ongetwijfeld de twee bekendste namen uit de ganse  Westerse muziekgeschiedenis zijn, lijken deze twee componisten ook elkaars absolute tegenpool. Waar Bach de grootmeester van de grillige en complexe barok wordt genoemd, blinkt het oeuvre van Mozart uit in sierlijke eenvoud. En toch sprak Mozart ooit de gevleugelde woorden: “Bach is de vader, wij de kinderen”.  Het Trio Fenix wenst dan ook met het voorgestelde programma bruggen te bouwen tussen uiteenlopende muzikale persoonlijkheden en generaties, tussen oude en nieuwe muziek.

 

Op 12 oktober e.k. brengen ze dan ook volgend programma:

W.A. Mozart, Adagio & Fuga, KV 404a nr. 3

J.S. Bach, 15 driestemmige inventies, BVV 787 – 801

W.A. Mozart, Divertimento KV 563

 

Na het concert wordt een glas aangeboden en heeft men de gelegenheid even na te praten.
Toegangskaarten aan 15 EURO zijn verkrijgbaar bij de leden van het Feestcomité, of bij de dienst onthaal – gemeentehuis Sint-Martens-Latem – 09 282 17 00. – onthaal@sint-martens-latem.be