Het feestcomité van Deurle verwelkomt u op de nieuwe website www.deurlekermis.be

Over ons


Deze feitelijke vereniging werd opgericht in 1978 naar aanleiding van de fusie van de kunstenaarsdorpen Deurle en St.Martens-Latem.  Als logo werd gekozen voor het schilderij van Gust De Smet "Kermis in het Dorp".  


Haar hoofdactiviteit is de organisatie en coördinatie van de jaarlijkse dorpskermis (eerste weekend na de vierde zondag van augustus).  

Daarnaast stond het Feestcomité Deurle ook in voor de organisatie van de "opening van het Gemeentelijk Wandelbos" en de "inwandeling van het "Gaston Martens pad".De organisatie van "Deurle – een adagio" was een zeer gesmaakte en nu nog steeds (tot ver buiten onze gemeente) gevraagde diamontage waarbij landschappen uit Deurle, geschilderd door gekende kunstenaars, op een harmonieuze wijze overvloeien in dia’s die de huidige realiteit weergeven.  Dit alles overgoten met prachtige "adagio’s".  

Naar aanleiding van zijn 25-jarig bestaan schenkt het Feestcomité Deurle aan alle Deurlenaren en bezoekers van Deurle een prachtig poëziebord. In een geborstelde inox plaat is het gedicht "Te Deurle" van J.L. De Belder gegraveerd. Het paneel is bevestigd op de muur van de pastorie. In 3 strofen weet de dichter Deurle tot leven te brengen in het hart van elke lezer.

Het Feestcomité Deurle organiseerde ook reeds enkele succesvolle klassieke concerten.

Activiteiten Feestcomité:

De dorpskermis is geconcentreerd rond de boomgaard op het dorp. De afwisseling van eigen organisaties met deze van enkele bloeiende verenigingen zorgt er voor dat het er erg gezellig aan toe gaat. Daarbij tracht het "Feestcomité Deurle" de eigenheid en de typische sfeer van Deurle en zijn kermis te bewaren. Derhalve wordt resoluut gekozen voor kleinschaligheid. Doelgroep is hier de eigen inwoners.

Enkele klassiekers tijden deze kermis zijn:

  • de Deurle-show: een mengeling van optredens (van eigen mensen of mensen met een sterke binding met Deurle), quiz, eigen videofilms (digitaal opgenomen en digitaal gemonteerd).  
  • Het Aperitiefconcert op de boomgaard: met een "wagenspel" en optreden van de Harmonie. Natuurlijk mag glaasje en een hapje niet ontbreken ("Deurlingen" zijn op onze kermis een begrip geworden).
  • De "Volksspelen" (georganiseerd door de Bond van Grote en van Jonge Gezinnen) trekt jaarlijks zeer veel deelnemers.
  • De "Deurlese Bossenloop": een recreatieve jogging over 3,6 of 9 km door de dreven en bossen van Deurle sluit onze kermis af.